Kuća duhova u Todorovu?

Objavljeno: Septembar 19, 2011

Natprirodna pojava o kojoj jedni govore sa poštovanjem i uvjerenjem, a drugi sa podsmijehom, pominje se u pjesmama i mitovima, narodnim vjerovanjima, ali i u paranaučnim eksperimentima i to od stare Grčke, kroz sve vijekove i uglavnom se svodi na definiciju prema kojoj postoji jedan drugi svijet u koji odlaze duše preminulih. Sa tim dušama može se komunicirati, što polazi za rukom profesionalnim medijumima, ali i običnim ljudima.

Postoji kuća u Todorovu koju većina ljudi naziva “Kuća duhova” jer su se u njoj događale čudne stvari ili se još uvijek događaju.  Kuća je trenutno zakovana daskama.  Navodno, ni sami mješani Todorova ne smiju tuda prolaziti po noći, jer zaista tako nešto postoji.  Po glasinama postoji još par takvih kuća u Cazinu.

Priča je isto bila i za kuću na Gnjilavcu da je izgrađena na mezarlucima. Govori se da vlasnici nisu htjeli spavati u njoj, jer su se dešavale čudne stvari. Za kuću u Todorovu još se govori da su hodže išli učiti i kad je počelo neko lupanje, zvecanje, pobjegli su iz kuće.

Saznajemo da je tokom rata tu bila linija između 5. korpusa i Autonomije, te da se ta kuća koristila i kao zatvor. Poslije rata glasine o toj kući počele su da se šire.

Laž ili istina?
Vjerujete li u duhove?
Da li ste ikada čuli priče o duhovima ili sami vidjeli duhove?

(Cazin.net)



1 Komentar

  1. Lirux

    20. Septembar 2011. at 09:05

    Ramo i Bandit su se dogovarili da ce ici prenociti u toj kuci, jesu li bili ili nisu jos se nezna. Dali si bili na nakom 2 sata odustali i to nezna.

    Zna se de nisu pohvaliki da su prenocili.

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>