Saznajte ko su najveći poreski dužnici u Federaciji BiH

Objavljeno: Septembar 19, 2012

Porezna uprava Federacije BiH, zbog velikog interesovanja javnosti, objavila je na internet stranici pregled dužnika čija su dugovanja po osnovu direktnih poreza i doprinosa na dan 30.06.2012. godine iznosila preko milion KM.

“Naglašavamo da Porezna uprava Fedracije BiH podatke o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa nije mogla objavljivati, sve do donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH, jer su se isti smatrali poreznom tajnom.

Donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH koji je stupio na snagu u martu 2012. godine propisana je mogućnost davanja podataka o dospjelom a neplaćenom dugu na zahtjev sredstava javnog informisanja”, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Osim sredstava javnog informisanja, navedenim izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi Federacije BiH propisano je da se podaci o dospjelom, a neplaćenom dugu pored sudova, tužilaštava, MUP-a, mogu dati i Vladi Federacije BiH, Parlamentu Federacije BiH, vladama kantona, skupštinama kantona, gradonačelnicima, gradskim skupštinama, općinskim vijećima, svim federalnim organima uprava i upravnim organizacijama koji su dužni dobijene informacije čuvati kao poreznu tajnu.

Iz Porezne uprave napomenuli su da se podaci o dugovanjima po osnovu direktnih poreza i doprinosa dati u tabelarnom pregledu na dan 30.06.2012. godine svakodnevno mijenjaju, što znači da su neki porezni obveznici-dužnici u međuvremenu djelimično ili u cjelosti izmirili dužne obaveze, ali nakon navedenog roka.

Zbog velikog broja poreznih obveznika i promjenjivosti podataka Porezna uprava Federacije BiH će ubuduće podatke o stanju duga objavljivati kvartalno putem web-stranice.

Pregled poreznih obveznika dužnika može se pogledati na www.pufbih.ba.10 Komentara

 1. Istina

  19. Septembar 2012. at 19:39

  Uh brate objasnjenja isto ko i Srbi…ili prognozeri vremena
  Ako ne bude sunca moglo bi biti kise a sve je ionako moguce

 2. Noodles

  19. Septembar 2012. at 20:32

  dobro,nema me tu na spisku,

 3. MustafaM

  19. Septembar 2012. at 22:01

  Sad vidimo kako je “Drzava” sposobna da vodi Firme. Sve skoro Javna Preduzeca i Firme pod njihovom kontrolom. Agrokomerc ne samo da su prezaduzili i unistili nego i sami sebi ostali duzni preko 30 Mio KM.. Ma ja da sam sa Fikretom ne bi se ni trudio da izvlacim AC iz ambisa, nego bi prvo trazio da se poreski dug nulira pa tek onda poceo sa obnovom.

  • iskreni

   20. Septembar 2012. at 07:19

   Ja da sam saFikretom ja bi izvukao Fikon i Apimed sa liste duznika sad ce zasjedati Savrzn izvrsno vijece Yu pa ce to oni izgladiti hahahahe.

 4. MustafaM

  19. Septembar 2012. at 22:05

  Drzava mora obavezno da se povuce iz Agrokomerca, da se poreska dugovanja eliminisu pa tek onda obnova. Inace svaki vid ozivljavanja AC-a bila bi unaprijed osudjena na propast!

 5. ah ah ah

  20. Septembar 2012. at 04:53

  selam zivimo u vremenu kad se svako o sebi brine prema tome necudi me nista vise selam mom narodu na usk.objasnjenje tj svako grabi i onda napusta fotelju pa onda dolazi sledeci i tako redom se mjenjaju a narodu uvjek isto i nista ne poduzima sve to posmatra kao normalnost i sejedo mu je cak stovise podrzavaju svakog novog foteljasa.

  • Kladušanin

   20. Septembar 2012. at 10:44

   Ja se bojim da je tako i sa AC, da Fikret ponovo pokušava da obezbedi svoju obitelj, Ervina i Ljilju, jer da je išta mogao da napravi u ovim teškim vremenima on nebi bio dužan 2 mil. eura u Hrvatskoj, Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje…Sellam svim dobrim ljudima….

   • MustafaM

    20. Septembar 2012. at 11:45

    Meni je poznato da je platezni moral u hrvatskoj veoma nizak. Tamo kad im odradis posao gledaju da te ne plate, posebno su drski i bezobrazni kad su radnici iz okruzenja u pitanju; jos ako je neko na crno sacekaju da zavrsi posao a onda prijave slucaj policiji i radnik bude protjeran i dobije jos zabranu julaska u hrvatsku a zatim i u evropsku uniju. Fikret Abdic je imao takvih par poslova koji su ga odveli u propast. Kad prica o AC-u on to misli ozbiljno, jer jedino velike firme odnosno kako ih on popularno zove veliki sistemi imaju sanse da prezive u ovom izrabljivackom kapitalizmu kakav je danas svugdje u svijetu na sceni. Zbog takvog naciuna poslovanja dosli smo svi u corsokak i na vagi je opstanak evrope, amerike i drugih industrijskih zemalja. Cijeli sistem je pred bankrotom! Razvijajmo zato vlastitim snagama agrokomerc jer jedino tako imamo sanse prezivjeti kolaps koji je neminovan

 6. Nepoznato

  20. Septembar 2012. at 18:09

  ako je A/C drzavni onda nije duzan nista drzavi a i ako ne onda je drzava sjebala A/C u obadva slucaja

  • Nepoznato

   21. Septembar 2012. at 02:17

   bas tako

Odgovori

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>